Vi har bakat piroger inför morgondagens utflykt till mårdseleforsen.
Här ligger de för jäsning.
Att baka piroger är inte svårt, men lite pyssligt. Gör en fyllning, jag hade nötfärs, kapris och vita stora bönor. Sedan gör du en deg på 1,6 l vetemjöl, 50 g jäst, 8 dl mjölk, 50 g smör, 2 tsk salt, 1 ägg till pensling. Låt jäsa och kavla ut. Använd ett mått för att få fina runda former. Lägg i köttfärs, vik över och tryck ihop kanterna. Farmor formade pirogerna idag.
Här är de på gräddning. Det blev 24 st.
Dessutom håller A på att göra grillad röding med smör med rökarom och lime. Farmor och L har gjort en knäckig äppelpaj till efterrätt.
Tänk vad mycket man har energi till när man fått vila!
skriven
Och jag har varit raka motsatsen. Latare än latast idag. Men så får det oxå va ibland:-)